usch

idag har det varit en sjukt seg dag. vi vaknade jättebakis vid 12-tiden och sen så satte jag mig nästan direkt och skrev mitt arbete färdigt. det ska vara klart imorgon och sen på måndag ska vi ha seminarium om det, jag hoppas att mitt arbete är godkänt, trots att jag inte skrivit riktigt 6 sidor. har skrivit lite mer än 5 och en halv. men om innehållet i uppsatsen är bra så ska det ju inte göra nånting. så håll tymmarna!

när jag var färdig med mitt arbete gick vi och handlade mat och sen när vi kom hem kommer jag knappt ihåg vad vi gjorde. kanske satt vi vid vars en dator, kanske kollade vi på tv, jag vet inte. sen åt vi och efter det var jag så trött så jag somnade så fort jag la mig på soffan, nästan. puh. vi var hemma vid 5 imorse efter en rolig utgång och trevlig efterfest hos evy. haha det var henriks idé att gå hem men sen när vi väl skulle gå så ångrade han sig och ville stanna tills bussarna började gå. det gick jag inte med på så jag låtsades att jag skulle gå själv, utan honom. haha då blev evy nervös och kallade in mig igen. haha sötnos! klart jag inte går utan honom, jag skulle bara göra honom lite rädd men det var evy som nappade istället ;). iallafall så på vår väg hem så var henrik trött och grinig och ville göra allt möjligt, som till exempel ta en omväg genom kyrkogården, stanna och titta på reklamskyltar och läsa om produkten som reklamen var för och så försökte han göra det lite roligare att gå genom att lura med mig på att skutta fram (typ som indianhopp) emellanåt. jag var så sjukt trött men när vi gjorde våra skutt kunde jag inte låta bli att skratta.

ah den mannen, han är så fin han.

idag är det ingen vanlig dag...

... för idag är det Henriks examensdag! yesbox! min man har tagit examen på sin utbildning. han är numera Fil. kand. interaktionsdesigner. fråga mig inte vad detta innebär för det kan jag inte förklara. det har iallafall med tekniska prylar att göra och hur man använder dem på ett bra och enkelt sätt.

jag är iallafall sjukt stolt över honom för han har verkligen slitit sig i håret x antal gånger och haft ångest många gånger under 3 år. nu är det alltså över!

vi firar med mys ikväll och utgång imorgon :). då ska vi äta god mat med goda vänner och lyssna på god musik =)

puss på er! extra pussar på min älskade!
trött!

jag är trött. klockan är knappt halv åtta på kvällen och jag är redo för en hel natts sömn :S. men jag ska inte sova nu, jag ska ju se grey's anatomy klockan nio! men jag ska nog lägga mig och se på tv... ah vilka problem man har va... haha

haj å ivaj


Sängen lockar!

20 frågor VII

1. Var du rädd för något särskilt som barn? Nja, vet inte riktigt, faktiskt. Det var jag säkert.
2. Vem skulle du önska började blogga? Kanske mamma och min bror. haha finns inte en chans att min bror skulle börja men det skulle vara kul.
3. Använder du cykelhjälm? Nej, det gör jag inte.
4. Tycker du att Sverige bör införa euron? Nejdå.
5. Hur brukar du sminka dig? Mascara och rouge till vardags. på fest blir det samma plus kajalpenna och kanske ögonskugga.
6. Har du fått höra att du är lik någon kändis?
haha ja. Fergie i black eyed peas :S. ser själv ingen likhet. men men.
7. Tycker du att killen bör bjuda om ni hittar på något/dejtar? nej, inte som regel. visst får han lov att bjuda mig men då ska det vara hans eget val. jag bjuder gärna om jag har pengar.
8. Vilken är den läskigaste film du har sett? barnhemmet, the grudge... ja, lite sånt.
9. Samlar du på något? dammråttor och willys-påsar. ofrivilligt dock.
10. Umgås du vänskapligt med något gammalt ex? nej, ser ingen anledning i att göra det, faktiskt.
11. Har du något bra raggningsknep? nej, jag hatar raggningsknep och tips. så tänker inte ge nåt.
12. Har du flest tjej -eller killkompisar? räknar inte dem faktiskt...
13. Vanlig läsk eller light? vanlig
14. Vann rätt låt Eurovision 2009? förmodligen... eftersom det var folkets val
15. Har du bestämt träff med någon du snackat med över internet? jajamensan. gissa vem ;)
16. Vilken svensk artist/band är bäst enligt dig? Laleh
17. Vad är ditt favoritsortsplagg? linne
18. Är dödsstraff rätt eller fel? fel fel fel. fattar inte grejen med "öga för öga, tand för tand". vi har lika liten rätt att ta någons liv som den dömde hade. alla människor har rätt till ett värdigt liv, det står med i de mänskliga rättigheterna och inga undantag ska göras. man får lov att tycka vad man vill men det är så det är.
19. Vilket var ditt första ord? ingen aning
20. Vilken svensk stad hade du valt att bo i om du inte fått välja den du bor i nu? malmö... jag bor ju i växjö nu... haha luring, va!?

jag undrar igen

ja det är bara jag igen... haha ikväll går hjärnan på högvarv. stundens undran är varför en person ett flertal gånger råkar ut för att vilja ha något som han/hon inte kan få. gör han/hon det med vilje eller ligger det undermedvetet?

klura på den, ni, så ska jag skriva några rader till på mitt arbete, sen får det räcka för ikväll!

jag undrar...

... hur många gånger jag i mitt arbete kommer att känna mig otillräcklig. just nu känner jag mig otillräcklig, bara genom att försöka stötta närstående människor, hur ska jag då känna mig när detta blir mitt arbete? det handlar ju inte om mig. jag får inte göra det till "min grej" när det är andra som har problem men ni vet hur svårt det kan vara, väl? det är svårt att inte börja tänka på om man själv gjort något fel. varför lyssnar de inte? gör de det, egentligen?

hej.

ants in the pants

nu har jag myror i brallan. fattar inte vad de kommer ifrån riktigt. men jag känner mig på topp och nästan lite duktig, trots att jag egentligen inte alls borde göra det. fan. jag måste verkligen ägna hela min kväll åt att plugga. vill jag ju inte!!! hmm det börjar dock snart att bli middagsdags och jag ska ju laga min favoriträtt; spaghetti & köttfärssås. mumma! dock så känner jag att jag borde iallafall BÖRJA med arbetet innan jag börjar laga mat, eftersom det är början som är svårast och det är bäst om den blir överstökad. det räcker ju med en mening liksom...

jag har ringt och gratulerat min kära mormor idag eftersom hon fyller år! 66 bast blev hon minsann. shit, det är ju jätteungt om man tänker efter! weel, well.

nu ska jag göra en mini-insats innan det blir matlagning. hej svej!

another monday

hej svej i lingonskogen. idag har jag kommit tillbaka till växjö igen efter en helg nere i mitt hemland skåne :). det kändes konstigt att åka när det var så ljust ute (åkte i förmiddags) på "fel" håll. ett tag när jag satt på tåget visste jag inte om jag var på väg mot växjö eller mot malmö. skumt!

denna veckan ska jag göra mitt allra bästa i pluggandet. jag måste börja på min uppsats och ska faktiskt försöka bli klar några dagar innan den ska vara inne. men vi får se hur det blir med den saken. jag hoppas på mig själv iallafall haha. min mamma har alltid sagt att man inte kan göra mer än sitt bästa, så det tänker jag iallafall göra! det brukar ju räcka =).

idag har vi iallafall fått pengar och det är ju bra! får se hur länge de varar dock ;) det hade varit bra om de hade räckt i 3 månader men det kan jag drömma om!

ah well. nu ska jag lämna er ifred. hade jag haft min kamera här så hade ni fått se mitt härliga skoskav som jag införskaffade mig i lördags. synd att jag inte har den här då! eller hur? hehe.

hej.

hoppsan!

så mätt jag är. vi har varit och ätit middag med henriks familj på perssons kök och bar. sjukt gott och jag kommer vara mätt i några dagar. jag har tyvärr fått världens skoskav så när jag och henrik skulle gå hem så fick jag sätta mig och vila några gånger på vägen. sen på värnhem gick vi in på nöjesmagasinet och köpte ett kilo godis. hahah sjukt. men ja. henrik sa att vi var värda det och jag håller nog med =).

nu ska vi bara hitta en bra film, för mycket mer orkar vi inte göra :) lugna helger är sköna de med!


bilden har inget med inlägget att göra =)

kick me in the butt!

sparka mig i rumpan och säg att jag ska plugga NU!

jag orkar verkligen inte. men jag måste. måste måste måste. ahh.

jag kan bara tänka på ostbågar. och mat. och coca cola. nyttigt, jag vet.

ahhhhhhhhhhhhh

ibland när jag tänker t. ex "vad i helvete tänker han/hon med? vad fan sysslar de med?" så kommer jag på mig själv och tänker på vad jag själv har skrivit här i bloggen en gång. det handlade om att hur tokigt man än tycker att någon annans beteende är så finns det alltid en anledning till beteendet, precis som du själv har dina egna anledningar till varför du gör på vissa sätt.

men nu har jag även börjat tänka att visst fan får man lov att ogilla något/någon om man känner att man gör det. men. MEN man ska komma ihåg att alla är lika mycket värda. mhm.

det var dagens moralkaka.

nu är jag trött och tjurig. hej och hå.

fler funderingar...

ett enda vettigt svar på en av frågorna. jaja, jag antar att det var för världsliga frågor för att kunna besvaras. det finns liksom en anledning till varför jag blev arg så fort jag tänkte på dem!

nu är jag iallafall i malmö igen och här ska jag stanna till antingen söndag eller måndag, får väl se hur det blir. I allafall så har jag nästan precis tittat på Grey's anatomy. det programmet satte som vanligt igång tankar hos mig. det gör det för det mesta. denna gången var det väl mest att det är så himla svårt att förlåta någon för det där riktigt förjävliga denne utsatt dig för. varför skulle du vilja förlåta någon som har gjort dig så illa? jag vet inte om det är ett tillräckligt svar, men kanske för att personen är villig att be om ursäkt. allt blir inte som vanligt igen, det hade varit konstigt då. men kanske kan man börja om, med eller utan varandra. alla har vi gjort någonting vi ångrar och gör vad som helst för att den som blivit sårad ska förlåta oss, trots att man kan alla skäl till varför de inte skulle förlåta oss utan och innan till. vi har gått igenom dem flera gånger i huvudet och klandrat oss själva. men till sist inser vi att det enda vi kan göra är att försöka, sedan ligger valet att förlåta eller inte förlåta, i den andres händer.

ah jag vettefan var jag vill komma. hamnade här iallafall! puss och kram.


varför!?

jag undrar så mycket nu men när jag skriver ner allt jag tänket så blir jag bara arg haha. gör en lista bara.

  • varför dömer folk en efter musiksmaken man har?
  • varför får man inte lov att gnälla om pengar när man inte har dem?
  • vem bestämmer att jag är en bra eller dålig människa?

ja, om någon råkar ha nåt lysande svar på någon eller alla frågor så kom an!

blärk

det blir inga bilder från helgen för jag tog tydligen inte så många och de jag tog var inte roliga :P.
jag har inget intressant att skriva, tyvärr.

tillbaka!

nu är jag tillbaka till internet haha :) har inte haft med mig datorn nere i skåne i helgen, jag har haft fullt upp med att hålla reda på Linda ;). hehe det är en tjej i min klass som ville komma ner till mig denna helgen och då fick jag ju visa henne lite av malmö. det har varit jätteroligt och ni får se lite bilder imorgon kanske. jag orkar inte hålla på med kameran nu och imorgon kommer jag behöva plugga men det blir nog bilder då. håll ut...

nu är jag iallafall tillbaka i växjö men återvänder till skåne på onsdag, redan. på torsdag är det nämligen kalas för min bror som fyller 20 så då får man ställa upp som syrra! måste även plugga en del i helgen, bra, för jag har ändå inte råd med att festa eller nåt annat kul. har bara råd med gos och plugg haha. höhö

jaja ha det bra så ses vi. bajbaj

en kul graj

Min och henriks kärleksförklaring till varandra förra lördagen:

M: - Bara så du vet, så skulle jag aldrig ge upp att äta kött för din skull
H: - Det skulle inte jag göra för dig heller

Underbart, tycker jag!

Kul på egen hand...

Idag har jag varit i skolan. det var en liten gubbe som föreläste om vad ett yrke är egentligen. föreläsningen var på 3 timmar och hade vi låtit honom fortsätta hade han kunnat prata hela dagen. Det var inte supermega-intressant men det var en söt gubbe iallafall.

efter skolan vilade jag, sen gjorde jag allt utom pluggade. till sist blev jag trött på mig själv och satte igång med det. jag blev klar för idag (ska fortsätta imorgon) för typ 40 minuter sedan kanske. jag har rätt så tråkigt och ganska ont i rumpan för jag har suttit ner hela dagen. för en stund sedan tramsade jag lite. med en riskaka. haha ni ska få ett klipp från programmet "Kvarteret Skatan" och sen ska ni få se bilder på mig som jag tog när jag tramsade. ok? ok!
och här kommer mina bilder då. hahaha. ni får lov att skratta åt mig om ni vill.

     

Hahaha ja, så kul har jag haft det idag! (det går att klicka på bilderna så de blir större, så ni vet)

dagens uppdatering

jag har fått praktik! ni kan inte gissa hur lättad jag är. min ångest är puts väck! knappt så jag kan förstå det själv men det är sant! jajamensan! oh yes yes yes.

det åskar här förresten. uppe i "new york". lite mysigt är det allt men saker är alltid mysigare när man är två.

nu ska jag titta på tv. ingen ångest, förstår ni! aaah :D Iia is very very happy!


haj haj haj

nu är det återigen måndag och jag hatar det. slutet av denna terminen kommer vara hemsk, jag känner det på mig. paniken för min ovissa praktikplats är megastor plus att vi har rätt så mycket att göra i uppgifter till denna sista kursen. jag har ringt som en dåre den senaste halvtimme-timmen till olika ställen och blivit nekad gång på gång. ska ringa om cirka tre kvart till ett ställe igen som verkade iallafall pytte positivt. jag hoppas som fan.

kan ni tänka er att ett ställe som jag ringde till förra veckan sa att jag skulle maila dem med lite information om mig själv och vilka veckor praktiken är. sen väntade jag på svar och idag kom det. på en rad. hej. enligt planeringen har vi ingen möjlighet att ta emot dig. mvh blablabla. jag kunde gett henne information om vilka veckor praktiken är över telefon men eftersom hon ville att jag skulle skriva om mig själv också så mailade jag henne, som hon bad mig att göra. ändå handlade hennes svar bara om planeringen. kärringajävel.

jag blev sjukt arg och ledsen en stund men sen tänkte jag att det är lika bra att fortsätta ringa runt. jag vill ju ha en plats någonstans!

detta ska jag fixa. på ett eller annat sätt ska jag det. HÖR NI DET? haha ;).

magont i 3,5 dagar

hej hej hallå. idag är jag inne på fjärde dagen med magont. jag anar att det är min oro över praktiken som gnager men jag tycker att det ska gå över nu, faktiskt. jag har förstått poängen ju! bah.

idag är det äntligen soligt igen! säkert inte jättevarmt men solen gör rätt mycket ändå.

igår köpte jag en bok till vår sista kurs som börjar på tisdag. den kostade 322 spänn och jag blev sur och gick och köpte vars en cherry coca cola på Gray's till mig och henrik för att jag ville unna mig nåt dyrt som jag faktiskt ville ha (de kostar 18 kr. styck hahah ooo dyrt ;)). jag vet att det inte låter vettigt att vilja spendera mer pengar när man nyss förlorat på det men ja, jag tyckte iallafall att det var logiskt :).

kisskiss byebye

Angne & Svullo

Angne och Svullo var ett program från förr. Jag tittade själv aldrig på det då men min kära älskling gjorde. Och just nu är det på tv och Henrik sitter som klistrad. Hade jag pratat med honom hade han inte hört mig så jag väljer att inte göra det. Han tittar på mig emellanåt för att se efter ifall jag också skrattar eller iallafall ler men när han såg att jag inte gjorde det så sa han "du tycker inte det är lika roligt" och då svarade jag att det är ungefär samma grej som när jag kollar på Grey's anatomy. han gillar inte det och jag skulle inte höra honom om han pratade med mig under tiden som jag tittar på det.

nu är det slut för i afton så nu är det fritt fram att prata igen. alltså det är inte som att han förbjuder mig att tala, det är bara det att det hade varit lönlöst eftersom han inte hade hört mig! all fokus på angne & svullo, liksom.

miiijaaauu

Roligt i skolan?

javisst kan man ha det! idag hade vi kursavslutning på vår kommunikations-kurs och då skulle vi bli filmade under tiden som vi hade påhittade klientsamtal. två stycken i varje grupp skulle vara behandlare och den andre skulle vara klient. efter att vi spelat in samtalen på video, kallade vår lärare in resten av halv-klassen och så skulle vi titta på resultatet och säga vad vi tyckte. sjukt nervöst var det, ska jag säga!! det är ofta väldigt svårt att komma på något smart och bra att säga när man möter "någon i kris". tydligen lyckades vår grupp skitbra för att efter första omgången sa hon till oss "ja, tjejer. det här var ju precis som om ni inte gjort nåt annat i era liv". förstå vår exaltering!!! tänk att jag äntligen har hittat något jag är bra på. jag tror äntligen på det jag säger i skolan och lyckas dessutom få lärare och klasskamrater att tycka att jag säger nåt smart!

groovy.


Back in the days...

innan idag fick jag för mig att jag skulle läsa mina gamla blogginläg. jag började ju blogga för lite mindre än 2 år sedan (juni 2007 ungefär). jag läste dock inte ända från början, utan läste fr.o.m. maj till november förra året. jag skrev ganska roligt då, måste jag få säga, det kändes lustigt att läsa på nåt sätt. men när jag läste vissa inlägg från augusti till oktober någonting så insåg jag hur ledsen jag faktiskt har varit pga flytten till växjö. jag mindes tillbaka när jag läste och kom in i samma sinnesstämning men insåg samtidigt hur bra jag blivit på att acceptera min situation.

jag skrev om hur glad jag är över att ha henrik, hur bra Li är på att få mig på andra tankar, hur bestämd jag var med att åka hem över helgen, hur rädd jag var för att inte hamna i klassens gemenskap eftersom jag inte var med på nollningen, hur mycket jag saknade min bror när han var ute på sjön och ja, en massa annat.

jag skrev om dagen då min pappa körde mig och mina saker upp till "stupid stupid växjö" (som jag ofta skrev) och att jag inte ens hade någon aptit till att äta på mAx. jag minns den dagen så himla klart och det var ett helvete på riktigt. alla mina känslor sa "vad i helvete gör du här? åk hem åk hem åk hem". men jag gav mig fan på att jag skulle klara det och se; det har jag gjort och jag har fortfarande henrik, jag har fått en fantastisk vän och många goa klasskamrater. framförallt har jag vunnit mycket självkännedom och självförtroende.

somliga tycker kanske att jag tjatar om hur bra det gått för mig men jag behöver skriva ner det, för då bevisar jag lite för mig själv att jag faktiskt insett det. nästa år kan jag gå tillbaka i bloggen och läsa om dethär och förhoppningsvis har jag mycket mer att tillägga då.

jag kollade i kommentarerna också och där hade Li skrivit bland annat att hon vet hur det känns i början men att hon själv till sist insett hur kul det också kan vara. vilken vis kvinna jag har i mitt liv :) hon har såklart rätt men jag behövde lära mig det själv också.

nu ska jag sluta tjata. idag iallafall :) puss!

2 år med älsklingen

idag för två år sedan så var det fint väder och jag åkte ut på en segelbåtstur med en kompis och hans föräldrar. vi seglade från malmö till skanör och sedan skulle jag och min kompis ta bussen hem till malmö när vi hade grillat och sådär. på bussen ringde jag till Henrik och pratade om lite allt möjligt. bla. om att jag skulle vilja ha en tatuering i form av en fjäril med döskallar på (det vill jag inte längre) och jag frågade henrik om han kunde rita den till mig. sen åkte jag och min kompis micke hem till mig, jag duschade och sådär och sen körde vi och hämtade 2 kompisar till. vi skulle hem till micke och titta på film (grizzly man). sen när den var slut skulle jag köra hem Nella och Gibbe och jag körde hem gibbe först för sen skulle vi hämta henrik (nella ville träffa honom haha). så jag och nella hämtade henrik på möllan och sen körde vi hem nella.

sen åkte jag och henrik hem till honom. vi gick och la oss och myste osv. och sen innan vi somnade frågade henrik mig om jag ville bli tillsammans med honom och när jag sa ja så fick jag hans id-bricka runt halsen :D

ja så gick det till haha :)

lite panik?


ikväll var jag utan internet i ungefär 2,5 timmar. ja, jag vet... i-landsproblem nummer ett, ungefär haha. men det var ganska störigt för det var ingenting på tv heller! jag zappade flera varv bland kanalerna och försökte samtidigt fixa med routern och allt det dära. ack, vilka problem man har haha. ah well, till slut kom det igång iallafall och det är ju skönt!

imorgon ska jag spendera min dag med att ringa runt som en annan idiot efter praktik. håll tummarna för mig, det lär jag behöva.

trots att jag har lite panik inför praktiken så är jag på bra humör. jag vet inte riktigt vad det handlar om men jag klagar inte! jag ska ta mig en macka och ett glas juice och sen blir det nog läggdags. jag vet att det inte är bra att äta innan man lägger sig för att sova men det kan inte hjälpas! nöden har ingen lag ;)

nu lyssnar jag på Cat Stevens (Yusuf Islam som han heter nu) och hans musik är rätt knäpp, för att samtidigt som den är lite sorglig så är den glad. men jag gillar det för mest är den glad.

nu ska jag ta mig den där mackan. smell ya later!

grrr

på senaste tiden har jag känt mig smart. inte hela tiden men vid vissa tillfällen så har jag gjort det. det finns mycket och många jag har att tacka för det, för det är på grund av saker jag lärt mig det senaste året som jag blivit bra på att hantera situationer och samtal bättre. jag är absolut inte fullfjädrad. haha långt ifrån! men jag känner mig betydligt starkare nu än vad jag varit förut. det är väl ganska logiskt egentligen men ja, det är viktigt att stanna upp och känna efter hur det känns att förändras så. för det är lite skrämmande ibland att inse hur man förändras.

nu skriver jag väl bara om saker ingen bryr sig om men så får det vara. det är fortfarande min blogg så ja.

goodbajs

Snart måndag igen dårå

Hej och hå vad helgen har gått fort. har hunnit med både valborgs-firande och två-årsfirande och kalas för kusin. Känns som att tiden knappt räcker till ibland. vår middag igår var underbart god och vi var mätta när vi gick och la oss! haha sjukt! vi hade det riktigt mysigt hela kvällen och jag önskar mig fler sådana kvällar :). Henrik blev glad för presenten jag gav honom. det var en cd där jag bränt 19 st. låtar som påminner mig om honom och så hade jag skrivit ett brev med förklaringar om varför osv. min man blev glad iallafall!

idag har jag varit på kalas hos min kusin som fyllde 12 igår. shit vad hon växer och hon är en riktig liten cooling. 12 år med jeans-leggings och oversized tröja och en blåfärgad slinga i håret. annat var det på min tid haha ;)

yeah, tider förändras och det är inte mer med det! nu ska jag ringa henrik, sen ska jag nog lägga mig.

bonne nuit!

nannig

idag är jag trött. ska vara ensam ett tag ikväll. henrik ska gå på bio och jag tänkte se humorgalan.hoppas det är kul!


RSS 2.0