Angående FRIENDS tv-reklam

ja visst är flickan söt. inte skulle hon bli mobbad i verkliga livet... hon passar ju inte alls in som mobboffer... eller?

jo. hon har något i sin personlighet som har gjort att hon inte passar in. och så har hon utåtstående tänder. hennes föräldrar har kanske något rykte om sig som de andra barnen hört från sina föräldrar. ja mobbing handlar inte om endast utseende, kära vänner, även om det ofta gör det.

jag blev själv utstött när jag gick i skolan och även om jag inte var klassens snyggaste så såg jag heller inte ut som det typiska mobboffret, jag var kortväxt och det var allt. förutom det så var jag väldigt tyst och gjorde inte så mycket väsen av mig. när jag väl sa ifrån så kunde de skratta åt det istället. därför höll jag mig i bakgrunden och "tvingades hålla käften". det var såklart ingen annan än jag själv som tvingade mig till detta men jag skyller fortfarande på de andra för att det jag sa aldrig räknades som något viktigt.

när det på en lektion i högstadiet hände en för mig uppenbar grej som handlade om mobbing sa jag till läraren efter lektionen om detta. min lärare kallade direkt på brudjäveln som det handlade om och så fick jag konfronteras direkt mot henne och då vände hon hela historien så att det blev jag som framstod som dum. det var det jag allra helst inte ville att min lärare skulle göra. jag var ju då tvungen att stå till svars inför en person som jag var rädd för i en sådan situation. jag visste exakt hur det skulle bli innan hon kom ut till oss.

visst försökte läraren bara lösa en konflikt men det finns fler sätt. jag lovar.

som tur var så var jag inte ensam under högstadiet. jag hade min bästa vän och två andra dåvarande kompisar att umgås med. men de har nog inte heller så romantiska minnen från högstadietiden. min bästis var accepterad i det coola gänget när det passade dem, en av de andra två tjejerna hade en pojkvän som skämdes över henne i skolan men inte utanför och hon sista var mest rädd för de flesta i vår klass. vi andra skulle skydda henne tyckte hon. för vi hade ju så jävla bra självkänsla själv............

Kommentarer
Postat av: Evy

jag kommer väl ihåg vad jag sa och jag hoppas att det inte sårade dig...jag var ganska så full men berättade bara efter mina erfarenheter. ganska omoget och ytligt men det är väl oftast det mobbning går ut på.oftastt är de ju de som mobbar som är de osäkra, av egen erfarenhet,var inte så snäll i högstadiet...

2009-01-06 @ 01:10:11

Speak up!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0