mijau!

jag längtar tills på lördag. då ska jag och henrik fira vår 2-årsdag, som sagt och han ska då få en hemlig present av mig! jag är hemskt nöjd med den men jag är nervös för vad han ska tycka hehe. det brukar ju bli bra men det är lite pirrigt ändå!

imorgon åker jag ner till malmö igen. ska bli skönt, som vanligt... på torsdag blir det valborgsfirande i parken och fest hos evy. hoppas på fint väder!

nu ska jag duscha och lite sånt. see yah!

I've got it...

jag tror jag har hittat anledningen till varför jag är så trött, trots att jag vilar middag någon timme om dagen. Henrik tycker det är jättekonstigt att jag kan vara så trött, själv har jag bara lärt mig leva med det :P. nu tror jag iallafall att jag hittat anledningen och då även en lösning! jag äter inte som jag ska. jag äter inte frukost (speciellt inte på helger) och ingen lunch om jag inte har pengar/mat, vilket är ofta och middagarna är absolut inte varierande i innehåll. dumt ju. jag får försöka skärpa mig men det är inte lätt utan pengar. ja jag vet att jag kanske tjatar mycket om det men så fort det inte är något problem för mig så slutar jag, det lovar jag ;).

varning; ett puttinuttigt inlägg...

Jag har glömt att nämna det men iallafall så var det 2 år sedan jag och henrik träffades första gången, förra måndagen. sen i onsdags så var det två år sedan vi kysstes första gången hihi. och nästa tisdag är det två år sedan han frågade om jag ville bli hans tjej :)

första gången vi träffades bakade vi kanelbullar. det blev fler misslyckade än bra bullar haha men roligt var det iallafall! sen när vi hade tittat på lite filmer så råkade jag somna i hans soffa. snacka om pinsamt! men men :) det gick liksom bra ändå som ni förstår.

i helgen ska vi fira vår 2-årsdag och äta god middag ute och mysa en himla massa :). jag har även förberett en hemlig present som han ska få av mig hoho. den har jag tjatat om i över en månad haha. schysst, I know ;).

mm nu ska ni få se lite bilder från vår kanelbulledejt :)


Henrik knådar degen...


... som vi döpte till Degia.


penslar lite (jag hjälpte också till lite!)


haha resultatet!


några blev fina iallafall :)


finaste Totoro!


finaste Henrik! ville dock inte vara med på bild ;)

20 frågor VI

har uppdaterat svar på fråga nr. 9 :P

1. Blir det någon semester i sommar?
Nja, jag har inga pengar. varken sparade eller något jobb i sommar, så det tvivlar jag på!
2. Vad heter du i mellannamn om du har ett sådant? Jag har två mellannamn; Monica & Elinor
3. Vart var du om dagarna som liten när dina föräldrar jobbade? på dagis och i skolan
4. Vilket annat språk hade du helst velat kunna prata flytande? spanska
5. Är du en Spara eller Slösa? Det varierar
6. Vilket yrke tycker du är det hetaste en person av motsatt kön kan ha? Jag gillar när de kan mer om en sak än vad jag kan. När de pratar engagerat om något jag inte riktigt förstår. det är fint, det
7. Har du gjort något riktigt roligt den här månaden? Jag har dansat :)
8. Hade du kunnat ställa upp i en dokusåpa? Haha ja om den handlade om vår klass
9. Vilken TV-serie hade du helst hoppat in och levt ditt liv i? vänner
10. För du en vanlig dagbok utöver din blogg? yesbox. inte lika ofta men det händer då och då.
11. Tränar du inför "Beach 2009"? Nej haha
12. Tycker det det är jobbigt att svara när det är ett dolt nummer som ringer? nej inte särskilt. jobbigare om jag missar ett samtal som har ringt från dolt nummer och ingen pratat in på svararen, tycker jag.
13. Du måste tatuera in ett namn, men inte ditt eget.. Vems hade du valt? får man välja när man ska göra det? isåfall när jag fått barn och då tatuerat dess namn.
14. Vågar du ladda ned filmer/musik nu efter IPRED-lagen trädde i kraft? njä. har inte gjort det men jag tror jag vågar ändå.
15. Ser du fram emot något just nu? ja :) skolan imorgon och malmö på onsdag!
16. Blundar du när det är hemska scener i tex skräckfilmer? haha nej men jag sitter med en filt eller kudde för halva ansiktet fallifall det skulle bli hemskt, men måste ändå tjuvkika :P
17. Använder du lågenergilampor? nej
18. Vart i USA hade du helst rest om du fått välja? florida, miami?
19. Vad tycker du är godast att lägga på grillen? flintastek, helt klart
20. Vems självbiografi hade du helst velat läsa om du får välja vilken person som helst? min mammas

hur seg?

ja man kan fråga sig hur seg man egentligen kan bli efter en utekväll! hade en fin sådan igår men idag har jag inte riktigt fungerat i skallen. jag och henrik tog en promenix till värnhem och satt där i solen och åt glass! sjukt mysigt! sedan gick vi in på hemköp och handlade middag och sen gick vi hem och då gick jag och la mig och sov i 2,5 timmar. nu är jag lite mer männiksa men lagom seg.

hade iallafall en fin dag både igår och idag!

hoppas ni också haft det!

tjoho

hejsan svejsan! nu är jag tillbaka i malmö över helgen! så otroligt skönt. jag har dock märkt 2 saker den senaste tiden. det första är att när jag åker buss t.ex i malmö så känns det som jag fortfarande som att jag är i växjö. betyder detta att jag känner mig hemma i växjö eller främmande i malmö? eller betyder det absolut ingenting alls?

det andra är att våren har blommat ut mer på buskar och träd i malmö än i mitt kära "Norrland". förmodligen pga sydligare breddgrader men ändå!

well well, cykelställ, vad ska man göra åt det liksom? just det. NADA! haj haj.

motgångar...

... är jag trött på nu. dessutom är det svårare att gå igenom dem när man är ensam på plats. folk finns ju här för mig fast att de inte är med mig fysiskt, på samma plats men det är mycket lättare att kunna få krypa upp i någons famn och vara liten ett tag. jag verkar så jävla töntig och mesig hela tiden, säkert men då är jag väl det då för h*lvete.

de senaste dagarna har jag varit jättelättretlig och blivit arg så fort jag tänkt på vissa saker. känner mig så stressad och fastän vissa saker går bra så har jag svårt för att glädjas en längre stund över dem. vi fick tillbaka ett grupparbete idag som vi fick högsta betyg på idag (VG) och det är ju verkligen jättebra. och jag har inte kuggat en enda tenta och det är jätteskönt men det är som om informationen inte går ända in till glädjecentralen i hjärnan.

ibland när jag berättar om min utbildning för personer som inte går den, känner jag mig förlöjligad. det betyder att när jag sedan gör bra ifrån mig i skolan så känner jag att jag måste förklara mig, varför det kändes så bra att bli godkänd. alla förstår inte att det är viktigt för mig att jag klarar detta. jag flyttade för helvete långväga bort bara för det här! inte för att det är kul att slitas i stycken så fort man lämnar sin älskade och sin familj, utan för att det här är viktigt för mig; att lyckas.

orkar inte skriva mer. goodbaj

starkt!idag var jag på en frivillig föreläsningsdag på skolan. det hölls två föreläsningar, den ene handlade om självskadebeteende och den andra om pedofili. mycket intressanta och starka ämnen som är viktiga att prata om. tjejen som pratade om självskadebeteende pratade både allmänt om det och även om egna erfarenheter. man kunde se hennes ärr på armarna som aldrig kommer att försvinna. det tycker jag är både bra och dåligt. det dåliga är ju att hon snabbt kan bli dömd av andra som ser dem, som inte känner henne osv. det påminner även henne själv om ett tidigare skede i sitt liv då hon mådde fruktansvärt dåligt, vilket både kan vara bra och dåligt tror jag. det som jag tycker är bra med det är att det påminner om hur stark hon har varit som har tagit sig ur, bort från beteendet. tänk vad stark man kan vara om man bara får rätt hjälp och har en rejäl vilja!

hon berättade även att under tiden som hon befann sig i denna destruktivitet så hade hon en pojkvän. och när hon var på ett av många behandlingshem så ringde han dit (de var fortfarande tillsammans) och sa "du kan aldrig gissa var jag är nu". nej, hon kunde inte gissa så han sa; "jag är på KS" (tror jag det hette) "i stockholm. min hjärntumör har kommit tillbaka". han hade haft en hjärntumör som barn och nu hade alltså denna kommit tillbaka i 20-års åldern. hon började gråta och la på luren. hon åkte till honom på sjukhuset och det verkade, enligt henne själv, som om de verkligen skulle klara sig igenom detta. de stöttade varandra och hejade på varandra, eftersom de både levde mitt uppe i två olika kriser. en dag när hon satt hos honom på sjukhuset reflekterade hon över hur det faktiskt kunde bli. hon tittade på honom och såg en avmagrad trött kille som just nu mer såg ut som en äldre gubbe. hon tänkte "tänk om kalle dör. vad gör jag då? jag kan inte leva utan kalle!"

jag kan lova att jag grät då. och ännu mer grät jag när hon berättade att han faktiskt dog. det enda positiva hon hade i sitt liv togs bort från henne. de blev tillsammans innan hennes självskadebeteende började och han fanns kvar hos henne även efteråt.

jag är så himla känslig vid berättelser om kärlekshistorier. äkta kärlek kan vara så otroligt stark och oövervinnerlig. vid saknaden av sin andra hälft så gör det fysiskt ont. på riktigt. när therese, som föreläsaren hette, berättade att hon tänkt "jag kan inte leva utan kalle!" så började jag tänka väldigt mycket och kom fram till att jag skulle gå av på mitten om jag blev av med henrik.

aj!

jaha

idag har varit den tråkigaste dagen på väldigt länge. jag är frustrerad för jag inte har träffat en enda människa sedan igår. ja jag vet, jag kan ta mitt lilla arsle utanför dörren om jag vill göra nåt och träffa någon men det orkar jag inte. så ja, vissa kan ju tänka att jag inte har rätt att klaga. men vetni vad? ja, precis jag gör det ändå för alla andra gör precis likadant och jag vill ju inte verka bättre än någon annan ;) eheee. jag är på dåligt humör. det blir jag när jag inte får som jag vill, t.ex att tiden inte går snabbare osv.

ah jag stör mig på jättemycket just i denna stund. det är för att jag inte har något att göra. då grubblar jag. det gör säkert ni också så sitt inte där och låtsas. I know your tricks mhhm.

hej då!

Ta mig tillbaka!

Snälla någon, ta mig till skåne genast. Jag har ingen lust att vara här i fyra långa dagar till. klockan är bara halv fyra nu och jag måste spendera resten av dagen med att läsa, vilket gör att tiden går hemskt sakta. imorgon ska jag vara i skolan, så då har jag ju nåt att göra iallafall och på kvällen ska jag göra lite uppgifter, på tisdag är det också skola fast inte lika lång dag som imorgon. på onsdag ska jag plugga och tvätta och sen på torsdag är det en lång jävla dag i skolan igen men sen får jag åka till min älskade stad, där det bästa av allt finns; min Henrik (det kunde ni väl inte gissat ut va?).


hej i stugan

ikväll tänker jag inte gå utanför min dörr mer. jag var på willys för en stund sedan och handlade chips och dippa. känns som att folk tycker det är sorgligt att jag ska äta det själv men det skiter jag i.

jag upptäckte nyss att jag var på willys med gårkvällens mascara under ögonen. naaajs! tänkte väl att jag fick en konstig blick av kassörskan men tänkte inte längre än så. jaja, så är det när man inte kollar sig i spegeln innan man går ut! bryr mig faktiskt inte :P

nu ska jag snart blanda dippa! muuuums!

Fredagen

Igår var det 25-års fest för Linda och det var sjukt mycket folk hemma hos henne i henes mini-lägenhet men det var brara kul. Efter förfesten blev det dags för utgång och dans. då blev det lite lagom kalabalik så Linda blev ledsen och arg och det tog ett tag att trösta henne men det gick till slut :) tur! för det var ju faktiskt hennes kväll. vi dansade nonstop i 2 timmar och svetten rann som bara den. mm fresh! haha skitsamma, det var ju kul!
när jag och Lina (inte Linda) var på väg hem så ringde min gos! han var också fuller! hihi. Lina köpte en pommes-tallrik och sen kom någon och hämtade henne.

idag när jag vaknade pep det fortfarande i mina öron och jag trodde att jag gått och skaffat mig evig tinnitus. som tur är så har det gått bort nu. har ingen aning om hur jag ska fördriva min tid ikväll, jag får väl kolla på film eller nåt. det ska nog gå bra... hoppas jag. helgerna är ju henrik-time egentligen :(

mijaaauu snart ska jag ut i solen. hej och hå

blir lite galen

när jag väl vågar ringa till ett ställe så ber de mig återkomma en annan dag. suck (jag säger aldrig suck :S). jag som hade samlat kraft och hoppats på att äntligen få en praktikplats. jag blir så trött :( men det finns inte mycket mer att göra än att återkomma, helt enkelt. känner mig bara så stressad men så får det vara. nu ska jag klä på mig och cykla in till stan. hej och hå.

"Jag sa att idag är det torsdag"

Hej hej hej! Idag är det torsdag, vilket brukar vara min vanliga hemåkningsdag men inte idag inte. Men det skrev jag tillräckligt om igår.

Idag efter skolan så fastnade Lindas blick vid något innan vi gick ut från skolan. Det var lite folk som stod och gjorde reklam vid ett bord och jag såg ganska fort att det stod "Näktergalen" på några lappar som var upphängda. Näktergalen är ett projekt som började i Malmö för 12 år sedan. Det går ut på att studenter på högskolan kan anmäla sig till att bli mentor till ett barn mellan 8 och 12 år och hitta på massa aktiviteter osv. Jag hade själv en mentor när jag gick i fyran och det var första året som de provade Näktergalsprojektet, så jag var alltså ett av test-barnen/kaninerna.

Linda tyckte det verkade jätteroligt och gjorde genast en anmälan och under tiden så stod jag och pratade med projektledarna och berättade då om mina erfarenheter osv. De blev helt lyriska! De tyckte att det var jätteroligt att få träffa en från första generationens mentorsbarn och tyckte det var roligt att höra vad vi hittat på för saker och sådär. Jag hade själv velat vara mentor men eftersom det börjar på höstterminen så kan jag inte, för då börjar ju 17 veckors praktik för mig, som jag ska ha nere i skåne. men det var kul att de tyckte det var så roligt att träffa mig och jag själv tyckte det var kul att prata med dem. Linda sa när vi gick därifrån "Så jävla cool du är, de bara 'får vi ta på dig', typ" haha och så var det faktiskt nästan :), för första gången i mitt liv hahah :P

Shit, vad jag har skrivit mycket de senaste gångerna. Men det kan ju vara skönt ibland faktiskt. Jag skriver säkert ganska klyddigt men så får det vara.

Må väl!

right now

nu är jag i växjö igen, kom hit igårkväll. det känns sådär, faktiskt. jag ska vara här i en vecka och en dag denna gången, utan henrik för första gången. det känns som folk tycker att det är löjligt att jag tycker det är jobbigt men jag tycker iallafall det men jag tänker klara det ändå. det är ju lite såhär vi trodde det skulle vara när jag flyttade hit, att det skulle komma tillfällen då vi inte kunde vara med varandra. Lyckligtvis har det inte varit så, vi har alltid kunnat åka till varandra över helgerna och det är nästan lite som att vi blivit bortskämda med det. då blir det såhär, att det känns jobbigt, liksom när det händer första gången på sju månader.
anledningen till att jag inte kan åka denna helgen är att jag på fredag ska på party hos en klasskompis som fyller 25, som jag lovat komma till. henrik är också bjuden men han kan inte komma för att han har hemskt mycket skolarbete att göra. tyvärr är det så strax innan man tar sin examen, det förstår ju vem som helst! jag skulle kunna åka ner på lördag men då känns det som att jag bara skulle vara nåt störande objekt när han egentligen borde göra viktiga skolgrejer.
vi får väl se hur detta går haha.
igår när jag och henriken pratade i telefon blev jag iallafall glad över en sak. eller alltså jag brukar bli glad av att prata med honom men igår var det nåt extra. hoho. I say no more!


Pirr pirr!

måste visa :)

ni måste få se vad det var för en bild i boken som vi läste till skolan förra veckan. tyckte den var skitrolig haha.


nervis

oh, jag blir alltid lika nervös när jag skickar ett ansöknikningsmail för praktikplats. jag är så rädd att jag ska verka töntig i mitt sätt att skriva och sådär. eller kanske mer amatörmässig? eller både och. jag vill så gärna få en bra plats att vara på. det är ju trots allt 17 veckor jag ska vara på samma ställe.

om inte annat får jag kontakta skolan och säga att jag inte kunnat hitta någon plats på egen hand. de har ju sagt att jag ska göra det :). men men vi får se hur det hela går!

nu sitter jag i henriks lägenhet alldeles ensam. han är på repa med bandet och jag har inget för mig. kanske lägger mig och läser min bok om en stund. ja, så får det bli :)

have a nice day!


kommunikation

jag läser kommunikation i skolan nu, som vissa kanske vet. det jag ska skriva nu har inget om det vi lär oss i skolan att göra, utan detta är endast mina reflektioner över kommunikation i en par-relation.

ibland när man sitter på tåg, buss, fik eller kanske restauranger så snappar man upp vissa samtal. inte för att man sitter och tjuvlyssnar (till en början) utan för att man helt enkelt sitter så nära så att man hör vad de säger, trots att man kanske inte vill. ibland när detta händer mig så tänker jag "faaaan vilka torrbollar, de har ju inte ett enda roligt samtal och hon ser ju sjukt uttråkad ut! hon kysser honom säkert bara för att få tyst på honom". och ja, det kanske låter jävligt dumt av mig men jag har faktiskt hellre tystnad mellan mig och henrik än pratar om något torrt och urtråkigt. tystnaden är inte så hemskt dålig den heller. man måste inte prata jämt för ibland har man faktiskt inget att säga och det är okej!

klart slut, varulvstjut

glad påsk

ja, mycket mer än så har jag inte att skriva. har varit sjukt trött de senaste dagarna och inte gjort speciellt mycket. var på middag hos mamma igår och ikväll är det middag hos pappa som gäller.

well well så är det.

kyss och smek, rumpstek

måste skryta lite...

så här ser min 11 åriga kusins bilddagboksida ut just nu. det är nästan så man blir lite tårögd. jag blev det i helgen när hon skrev att hon saknade mig och ville lägga upp en bild på mig i sin bilddagbok. sötare kusin får man leta efter!


efter besöket

jag är inte döende haha.iallafall är det vad jag vet nu. jag hade förmodligen rätt om att det var en allergisk reaktion mot babyolja med aloe vera i och fick köpa mig en hydrokortison-salva. hjälper det inte inom en vecka ska jag återvända men det hoppas jag inte ska vara nödvändigt!

just nu kämpar jag med boken som ska vara utläst till imorgon. alla andra verkar redan färdiga men jag läser så långsamt så jag får hålla på ett tag till.

mysigt med Bo kaspers orkester i bakgrunden iallafall :)

Campushälsan snart

idag har jag fått en tid på campushälsan (vårdcentralen) hos en distriktssköterska som ska titta lite på mig. jag har nämligen fått någon konstig hudirritation på brösten och nu har det spridit sig till ena överarmen också. under tiden som jag satt i kö till sjukvårdsupplysningen gick jag även in på deras hemsida och kollade runt på lite olika symtom. jag råkade hitta olika sorters hudcancer och nojade upp mig själv. jävligt dumt gjort av mig för egentligen tror jag bara att det är en allergisk reaktion men när jag såg att vissa symtom stämmer in på detta så blev jag nojig, helt enkelt. jag är mästare på att skrämma upp mig själv. bara för att de på sjukvårdsupplysningen sa till mig att jag helst ska ringa efter en tid på vårdcentralen eftersom jag redan gått så länge med det så började jag storgråta när samtalet var över. jag är inte så glad för att söka upp läkare (vem är det egentligen?) men jag vill ju självklart veta vad denna skit kan vara!

distriktssköterskan jag ska till lät iallafall väldigt snäll och omvårdande så jag är inte lika rädd längre. hmm jag tror iallafall att det är henne jag ska till. well well, vi får se. ska iallafall sticka om ungefär en timme.

I'll be in touch. adjöken

lugn i backen

nu har lärarna i min utbildning blivit tokiga. vi började den nya kursen om kommunikation idag och tills på onsdag ska vi ha läst en bok för då ska vi ha litteraturseminarium med en sidas reflektion om boken. tack så mycket! hela klassen fick panik eftersom ingen fått sina böcker än. jag och ett par andra sprang ner till bokhandeln och köpte den men där fanns ju inte till hela klassen. sjukt sura pengar också, men dem har jag planerat få tillbaka på onsdag haha.

well well, tycker mest synd om dem som inte har boken. det var väldigt kort varsel får jag ju säga!

så hela kvällen idag ska jag läsa så att ögonen glöder, och likaså imorgon. hade varit skönt om det åtminstone vore en tilltalande bok men så är ju självklart inte fallet! men men, resten av kursen verkar iallafall rolig!

nu får jag nog göra mat till magen. det blir rostat bröd med hamburgare och grönsaker i. mumma!

jkögfvalkg

har inte mycket att skriva. är mest trött och lite sorgsen för en massa olika saker som plötsligt har återvänt till ytan i mig. skulle vilja ligga i sängen hela dagen idag men det går ju inte.

förmodligen har jag varit en partypooper hela helgen men så är det ibland. man kan inte va på topp mer än vad man är benägen till, mhm!

janä hej och hå

uppdatering...halli hallå

det var ett par dagar sedan jag skrev nu och det beror helt enkelt på att jag inte har haft lust till det. jag har inte haft något att dela med mig av och både i onsdags och igår kände jag mig ganska likgiltig inför det mesta. jag har avslutat 2 kurser som vi läste parallellt och på måndag börjar en ny kurs. resten av terminen läser vi en kurs i taget, så det känns jätteskönt. nästa kurs handlar om kommunikation och vi ska ha låtsas-behandlingssamtal med varandra inför våra lärare. det ska bli så himla spännande! fast det kommer vara svårt som bara den! men som sagt spännande :).

solen har kommit och hälsat på, förhoppningsvis är den här för att stanna ett bra tag! det känns riktigt skönt att vakna till solens starka ljus.

nu ska ni få se nåt av det jag pratade om i förra inlägget, något som jag har sparat på en annan plats men inte vågat publicera här. det är en dikt som jag döpt till "count the fingerprints around your heart" som handlar om det som står :). klicka upp miniatyrbilden och börja läsa vänsterspalten och neråt och fortsätt sedan på högerspalten om ni inte förstod det :P.
varsågoda:

hoppas ni gillar den. den är viktig, tycker jag.

RSS 2.0